het verhaal van GW

Ik ben heel blij  om mijn hond Atlas tot officiële hulphond te maken.
Wat Atlas is en doet voor mij:

Ik heb autisme en last van c-ptss en een stemmingsstoornis. Ik heb veel therapie gehad en ben ook een aantal keer opgenomen geweest omdat mijn toestand te slecht was. In al mijn jaren van therapie heb ik nog nooit zoveel vooruitgang doorgemaakt als in de korte tijd dat Atlas nu bij mij is. Hij is nog niet op de leeftijd dat hij echt hulphond kan zijn maar doet al enorm veel voor mij. De eerste paar maanden waren veel werk maar ik begin nu iets meer rust te krijgen een een soort van structuur op te bouwen waar ik persoonlijk veel aan heb.

Het lukt mij niet zelf om uit situaties te gaan als deze schadelijk zijn voor mij, mijn spanning loopt op en ik ga dissociëren. Wij gaan Atlas leren mij gerust te stellen door middel van aanraking en hiermee zorgen voor afleiding, als dat niet genoeg is een excuus creëren om uit de situatie te kunnen. In sommige gevallen nu zorgt hij al voor afleiding dus in dat opzicht helpt hij mij ook al. Naar de supermarkt gaan is heel lastig voor mij, andere winkels of drukke plaatsen ook. Atlas moet hierin voor mij fysieke ruimte creëren zodat ik minder angstig ben voor andere mensen en dat ze minder dicht bij mij in de buurt komen, wat voor veel spanning zorgt bij mij. Atlas moet mij ook gaan mee nemen naar een andere locatie als mijn spanning te hoog wordt, ik kan op zo’n moment niet zelf weg gaan.

De Trainingen met ASG (ass hond gelderland)  gaan heel goed in mijn belevenis, daar ben ik erg blij om, ze weten veel en geven goed advies.

Dit is mijn eerste keer een hond opvoeden dus weet nog niet alles goed en zeker als het gaat om een hulphond. Ze leggen ook de theorie achter wat we doen goed uit, dat vind ik erg fijn, zo snap ik waar we precies mee bezig zijn en hoe het het best te doen.
Ik vind het trainen ook heel leuk en zie dat Atlas dat ook vind, hij wordt heel enthousiast en wil graag dat voor mij doen waar ik om vraag, en ook dingen waar ik niet om vraag. Als ik tegen dingen aan loop met Atlas kan ik aan Wendy vragen of zij tips heeft, zoals dat Atlas veel van straat wil op pakken in z'n bek en dat hij nu dus iets heeft om buiten in z'n bek mee te lopen zodat hij minder van straat pakt. Ook hele lekkere dingen voor Atlas hebben als hij moeilijke dingen moet doen en op mij moet blijven letten of manieren om hem af te leiden als hij ergens van schrikt en in blaffen blijft hangen.

Voordat Atlas bij mij woonde kon mij stemming nog vaak wisselen op een dag, week of maand, maar sinds hij bij mij is is mij stemming erg stabiel geweest en heb ik maar 1 keer suïcidale gedachte gehad, dat was eerder meerdere malen per week. Mensen in mijn omgeving zeggen ook dat zij zien dat het beter met mij gaat.

Ik ben Heel blij met Atlas en dat ASG mij mij helpt hem op te leiden tot hulphond, Ik had  geen betere trainer(s) kunnen wensen!

Heel erg bedankt,

GW

(naam natuurlijk bekend bij ASG)


«   »