Wie kunnen bij ons terecht? 

Als Assistentiehond Gelderland zijn wij gespecialiseerd in het opleiden en trainen van autisme en PTSS assistentiehonden. Helaas is het juist voor deze groep mensen die  baat hebben bij een assistentiehond bijna onmogelijk om een assistentiehond te bekostigen.

Een assistentiehond kost gemiddeld tussen de € 45.000 en € 55.000, dit bedrag is voor heel weinig mensen op te brengen. Smartengeld regelingen duren jaren terwijl de emoties hierin hoger oplopen met alle gevolgen van dien.

Wij als stichting proberen onze leskosten zo laag mogelijk te houden. Hierdoor vallen onze  (opleiding)kosten stukken lager uit dan de prijzen voornoemd.  Wij zijn dan ook afhankelijk van donaties!! om onze missie te volbrengen. 

Assistentiehond Gelderland staat voor: openheid en transparantie, wij zijn richten ons op gelijkwaardige samenwerking waarbij open en eerlijkheid voorop staat.

Wij gaan uit van het principe dat men veel meer kan dan men soms zelf denkt!!! 

Onze trainees ervaren onze lessen dan vaak ook als een sociale ontmoeting waarbij men vaak zonder het zich te beseffen hun eigen wereld weer vergroten door de oefeningen met hun hond op plekken die ze eerst vermeden en zo langzaamaan weer meer aan het sociaal verkeer meedoen.

 


ptss brandweer
ptss zorg